Μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι


Μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι

Η ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα!

Αν θέλεις ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι ώστε να συνοδεύσεις το ρόφημα σου τότε θα λατρέψεις αυτά τα μπισκοτάκια!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μία κούπα ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε με ντεκουπάζ ή με κάποιο ποτήρι ή κουτάλι. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Διαβάστε επίσης