Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπισκότα βρώμης

Φανταστικά μπισκότα βρώμης με σταγόνες σοκολάτας για όλες τις ώρες!

Για τα μπισκότα βρώμης, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη τη μελάσα και τα αυγά. Προσθέτουμε  το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σε ταψι με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, αραιά γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

Υλικά 

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 85 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 85 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
  • Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα για τα μπισκότα βρώμης πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
  • Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
  • Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης