Λαχταριστά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Η συνταγή αυτή χρειάζεται 3 ΜΟΝΟ υλικά και μπορείτε να την κάνετε εύκολα!
Συστατικά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 220 γρ. βούτυρο, κρύο
- 130 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κουβερτούρα 52%, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 0,5 με 1 εκ. και κόβουμε με κουπάτ (φλιτζάνι του καφέ) τα μπισκότα.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 20′.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και βουτάμε το μισό μέρος των μπισκότων σε λιωμένη κουβερτούρα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com