Πολύ νόστιμα μπισκότα
Πολύ νόστιμα μπισκότα, με τη χαρακτηριστική «γεμάτη» γεύση του ταχινιού. Αφήνουν μια πλούσια αίσθηση στο στόμα και περιέχουν πολύ ασβέστιο.
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 40 μπισκότα
- 280 γρ. (2 ξέχειλες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 70 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 80 γρ. (6 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. (1/2 κούπα) μέλι
- 1/4 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουτ. γλυκού κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικό)
- περίπου 60 γρ. σουσάμι για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που δεν ενοποιείται (θα υπάρχουν μικρά κομμάτια βουτύρου που δεν θα έχουν ενσωματωθεί).
- Προσθέτουμε το αλκοόλ –αν βάλουμε– και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Πλάθουμε μπαλίτσες βάρους 20 γρ.
- Τις ρολάρουμε στο σουσάμι και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες.
- Πιέζουμε κάθε μπαλίτσα να γίνει κάπως επίπεδη.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
- Όταν τα βγάλουμε, θα είναι μαλακά και ίσως νομίζουμε ότι δεν έχουν ψηθεί, αλλά έτσι πρέπει να είναι (θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν).
- Αφήνουμε, τα μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι, να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες.
πηγή:https://www.gastronomos.gr