Θεσπέσια γεύση και άρωμα καφέ!
Τα συγκεκριμένα μπισκότα με βάση το βούτυρο γίνονται αφράτα και λιώνουν υπέροχα στο στόμα. Δεν περιέχουν αυγά και έχουν θεσπέσια γεύση και άρωμα καφέ!
Υλικά
- 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 40 γρ. καφές εσπρέσο (από μηχανή ή στιγμιαίος εσπρέσο)
- 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές τύπου «Νες», σε σκόνη
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- σκούρα καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Μέσα στον ζεστό εσπρέσο που παρασκευάσαμε διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε σκόνη και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Μόλις γίνει ένα σφιχτό και ομοιογενές ζυμάρι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, κόβουμε μικρά κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια. Τα πιέζουμε κάπως για να γίνουν πλακέ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε έναν σταυρό στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Τα πασπαλίζουμε με τη σκούρα καστανή ζάχαρη και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρώμα.
Πηγή: steliosparliaros.gr