Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπισκότα με φυστίκια Αιγίνης και σοκολάτα

Χωρίς γλουτένη

Η σοκολάτα και τα αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης κάνουν αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη απίστευτα γευστικά

Υλικά

Τεμάχια: 18

  •  220 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα), αλεσμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη + λίγα ακόμα χοντροκοπανισμένα για το στόλισμα
  •  30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη
  •  120 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  2 ασπράδια αυγών, καλά χτυπημένα με ένα πιρούνι
  •  100 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  •  λίγο ηλιέλαιο για το πλάσιμο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με φυστίκια Αιγίνης και σοκολάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε 2-3 ταψιά με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την άχνη.
  4. Προσθέτουμε τη σκόνη φυστικιών, τη βανίλια και τα ασπράδια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και χωρίζουμε το μείγμα σε 18 μέρη.
  6. Έπειτα, πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκια.
  7. Τα τακτοποιούμε στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να απλώσουν λίγο.
  8. Ψήνουμε το κάθε ταψί για 10 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
  10. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ.
  11. Παράλληλα βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  12. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο της κατσαρόλας (μπεν μαρί). Το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει στο μπολ.
  13. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μια λεία και γυαλιστερή σος.
  14. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντάς την ενδιαμέσως 2-3 φορές.
  15. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και βουτάμε κάθε μπισκοτάκι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα.
  16. Τα αφήνουμε ξανά να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.
  17. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φυστίκι.

Πηγή: Gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης