Χωρίς γλουτένη
Η σοκολάτα και τα αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης κάνουν αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη απίστευτα γευστικά
Υλικά
Τεμάχια: 18
- 220 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα), αλεσμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη + λίγα ακόμα χοντροκοπανισμένα για το στόλισμα
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ασπράδια αυγών, καλά χτυπημένα με ένα πιρούνι
- 100 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- λίγο ηλιέλαιο για το πλάσιμο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με φυστίκια Αιγίνης και σοκολάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
- Στη συνέχεια, στρώνουμε 2-3 ταψιά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την άχνη.
- Προσθέτουμε τη σκόνη φυστικιών, τη βανίλια και τα ασπράδια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και χωρίζουμε το μείγμα σε 18 μέρη.
- Έπειτα, πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκια.
- Τα τακτοποιούμε στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να απλώσουν λίγο.
- Ψήνουμε το κάθε ταψί για 10 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ.
- Παράλληλα βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο της κατσαρόλας (μπεν μαρί). Το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει στο μπολ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μια λεία και γυαλιστερή σος.
- Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στα μικροκύματα, στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντάς την ενδιαμέσως 2-3 φορές.
- Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και βουτάμε κάθε μπισκοτάκι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε ξανά να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φυστίκι.
Πηγή: Gastronomos.gr








