Μπισκότα Λεμονιού

Μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι

Απολαύστε τα λαχταριστά μπισκότα λεμονιού με τον αρωματικό και φρέσκο χαρακτήρα τους!

Υλικά:

  • 1 φλ. βούτυρο, μαλακό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Το ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές του τσαγιού βανίλια εκχύλισμα
  • 2 φλ. αλεύρι που φιλτράρεται
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
  3. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  4. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
  5. Προσθέστε τα στεγνά συστατικά στο μείγμα βούτυρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τοποθετήσετε μικρές μπάλες ζύμης στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες.
  8. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε ένα ράφι να κρυώσουν εντελώς.
  9. Αν επιθυμείτε, πασπαλίστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη για επιπλέον γεύση και όμορφη όψη.