Απολαύστε τα λαχταριστά μπισκότα λεμονιού με τον αρωματικό και φρέσκο χαρακτήρα τους!
Υλικά:
- 1 φλ. βούτυρο, μαλακό
- 1 κούπα ζάχαρη
- Το ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές του τσαγιού βανίλια εκχύλισμα
- 2 φλ. αλεύρι που φιλτράρεται
- 1/2 κουταλιά του τσαγιού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
- Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε τα στεγνά συστατικά στο μείγμα βούτυρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τοποθετήσετε μικρές μπάλες ζύμης στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε ένα ράφι να κρυώσουν εντελώς.
- Αν επιθυμείτε, πασπαλίστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη για επιπλέον γεύση και όμορφη όψη.