Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπισκότα χωρίς μίξερ με ινδοκάρυδο

Τα εύκολα!

Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα χωρίς μίξερ θα είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά. Είναι πολύ εύκολα και χρειάζονται μόνο ένα μπολ!

Υλικά

Κομμάτια: 28

  •  125 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  100 γρ. (1/2 κούπα) καστανή ζάχαρη
  •  1 αυγό
  •  2 κουτ. σούπας μέλι
  •  125 γρ. (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  145 γρ. (1 κούπα + 2/3 κούπας) ινδοκάρυδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και σόδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να ξεκουραστεί η ζύμη.
  5. Πλάθουμε μπαλίτσες περίπου 20 γρ. και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 10 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης