Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς τηγάνι και χωρίς λάδια

Forever Woman

Μια συνταγή της αγαπημένης Γκόλφω

Mια πολύ ωραία συνταγή, χωρίς λάδια και με πολύ ωραία υλικά. Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σου!

Υλικά

  • -3 πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
  • -250 γρ.ανάμικτα λαχανικά βραστά
  • -2 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • -μανιτάρια προαιρετικά
  • -πιπεριές χρωματιστές κυβάκια
  • -μπρόκολο τριμμένο
  • -κολοκυθάκι τριμμένο
  • -1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι baby
  • -2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • -1 κουταλιά κυβάκια ντομάτα
  • -1 κουταλιά άνηθο
  • -μία τσιμπιά δυόσμο
  • -μία τσιμπιά μοσχοκάρυδο
  • -κρεμμύδι τριμμένο ή αποξηραμένο
  • -σκόρδο σκόνη
  • -πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, αλάτι
  • -1 κτσ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή πολτοποιώντας τις πατάτες με ένα πιρούνι.
  • Στο ίδιο μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Από την ζύμη, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία πασπατεύουμε με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.
  • Μπορούμε επίσης να στρώσουμε σε πάγκο με καλαμποκάλευρο την ζύμη, να της δώσουμε σχήμα και να την κόψουμε όπως θέλουμε με τη σπάτουλα.
  • Τα κομμάτια της ζύμης τα βάζουμε σε ένα ταψί με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πηγή: xrysessyntages.gr