Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο

Στο φούρνο ή στα κάρβουνα!

Ζουμερά, αρωματικά και λιγάκι πικάντικα είναι αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου, που ψήνονται στον φούρνο ή στα κάρβουνα, μας χορταίνουν και μας γεμίζουν ευχαρίστηση!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι (ή ανάμεικτος με στήθος)
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί της αρεσκείας μας (ή ούζο)
  •  λίγο πιπέρι καγιέν
  •  τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν, τριμμένο
  •  5 κλωνάρια μαϊντανός (ή κόλιανδρος), ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  •  30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  100 γρ. ψίχα από χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο καλά
  •  90 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα χεριών και σκεύους
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.
  2. Σβήνουμε με το ποτό, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε πιπέρι καγιέν κατά βούληση, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Ζυμώνουμε γρήγορα, βρέχοντας τακτικά τις παλάμες μας για να μην κολλάνε στο μείγμα, μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές.
  6. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει λίγο και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, λαδώνοντας τακτικά τις παλάμες μας.
  7. Ψήσιμο
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  9. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, αραδιάζουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
  10. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, κατά προτίμηση πάνω σε σκεύος ή πλάκα από μαντέμι, ελαφρώς λαδωμένο, για 10 λεπτά, ή απευθείας πάνω στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου για 7 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.
  11. Τέλος, μπορούμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα, για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη.
  12. Τα σερβίρουμε αμέσως.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης