Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Forever Woman

Απόλαυση χωρίς τέλος!

Δαγκώνεις το αφράτο, ζουμερό μπιφτέκι από κιμά κοτόπουλου και τρέχει λιωμένο τυρί. Σερβίρετε με ό,τι σας αρέσει. Πουρέ, πατάτες ή λαχανικά και απολαύστε το ζεστό, μέσα στη σάλτσα του. Σκέτη Μαγεία! Μην αλλάξετε τίποτα.

Υλικά 

  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. Tυρί που λιώνει

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σπιτικό ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε ένα μπολ. Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.

Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο. Εάν θέλουμε να κάνουμε τα μπιφτέκια μας γεμιστά, πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Για το ψήσιμο

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.

Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, με ρύζι ή πουρέ. 

Εναλλακτικό ψήσιμο

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄- 8΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα