Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπιφτέκια αγαπημένα με 2 μικρές διαφορές

Κλασσικό και λατρεμένο μαγειρεύετε εύκολα και υπάρχουν πολλές εκδοχές για την συνταγή.

Ο πρωταγωνιστής όμως των υλικών, όποια και να χρησιμοποιήσετε, είναι το κρεμμύδι. Μπιφτέκι δίχως κρεμμύδι δε γίνεται.  Εμείς θα σας δώσουμε μια βασική λεπτομέρεια. Το κρεμμύδι του μπιφτεκιού να το τσιγαρίζετε για λίγο. Έτσι έχετε πιο καλή γεύση στο μπιφτέκι και δε βγάζουν αυτή τη βαριά μυρωδιά, που υπερισχύει σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά. Μια άλλη λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά σας είναι η σωστή επιλογή μπαχαρικών. μετά από κόπο και πολύ ψάξιμο κατέληξα στην εταιρία Fito που ίσως γνωρίζεται για τα φαρμακευτικά προϊόντα της. Έχει και μείγμα βοτάνων – μπαχαρικών για ψάρι, για κιμάδες, για κοτόπουλο. Θα εντυπωσιαστείτε το πόσο όμορφα δένει το μείγμα για μπιφτέκια με τα υλικά. Σημαντικό δεν υπερισχύει σε μυρωδιά δηλαδή δε σκεπάζει τη γεύση του κρέατος. Τέλος χρησιμοποιώ πάντα ψωμί του τοστ γίνεται πολύ αφράτο. Τα υλικά τα άλλα είναι απλά.

Πάμε να δούμε την συνταγή μας αναλυτικά.

Ένα κιλό κιμά 700 γρ. μοσχάρι και 300 μπούτι χοιρινό.

4 φέτες ψωμί του τόστ τριμμένες στο μούλτι.

2 κρεμμύδια μέτρια τσιγγαρισμένα ελαφρώς στο αντικολλητικό τηγάνι.

1 αβγό

1 κγ μπαχαρικά Fyto για κιμάδες (από όσα έχω ψάξει αυτά μόνο είναι διακριτικά στη γεύση)

Αλάτι, Πιπέρι, Μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά τα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.

Προσοχή στο κρεμμύδι να έχει κρυώσει. Αφού τα πλάσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης