Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπανόφι (Banoffee Pie)

banoffee

Είναι εύκολο στην παρασκευή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει

Το Μπανόφι Πάι είναι ένα κλασικό βρετανικό γλυκό που συνδυάζει τις γεύσεις της μπανάνας, της καραμέλας και της σαντιγύς. Είναι εύκολο στην παρασκευή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • 100γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κονσέρβα (περίπου 400γρ.) γάλα καρύδας
  • 3-4 μεσαίες μπανάνες
  • 300γρ. σαντιγύ
  • Σοκολάτα ή κακάο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προετοιμασία της βάσης: Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, είτε χρησιμοποιώντας έναν πολτοποιητή είτε με το χέρι. Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας. Πιέστε καλά για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση και φυλάξτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι, ρίξτε το γάλα καρύδας και αφήστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια πυκνή, καραμελένια υφή. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώνει για λίγο.
  • Συναρμολόγηση: Τοποθετήστε μια στρώση από την καραμέλα πάνω στη βάση των μπισκότων. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τες πάνω στην καραμέλα.
  • Τελείωμα: Χτυπήστε τη σαντιγύ μέχρι να γίνει πυκνή και τοποθετήστε την πάνω στις μπανάνες. Γαρνίρετε με σοκολάτα ή κακάο.
  • Ψύξη: Φυλάξτε το Μπανόφι Πάι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού το σερβίρετε.

Απολαύστε το υπέροχο αυτό γλυκό με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Διαβάστε επίσης