Τραγανή, σιροπιαστή, βουτυρένια συνταγή
Μπακλαβάς! Τραγανή, σιροπιαστή, βουτυρένια συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά με φύλλα βηρυτού και ξηρούς καρπούς!
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο βηρυτού
- 500 γρ. κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο βούτυρο λιωμένο
- 160 γρ. καρύδια
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
- Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη κανέλα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.) και σε κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
- Βάζουμε τον μπακλαβά στην κατάψυξη για 15′ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 90′.
- Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com