Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπακλαβάς

Μπακλαβάς από την Αργυρώ.

Επαγγελματική συνταγή για μπακλαβά που μένει αξέχαστος!

Υλικά

  • 2 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αλέθουμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, για να γίνουν πούδρα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Τα φύλλα στο ταψί

  • Χρησιμοποιούμε ένα ταψί  35x27x5 εκ.
  • Αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο πολύ καλά.
  • Θα κάνουμε μια στρώση με τα μισά φύλλα.
  • Απλώνουμε το ένα πακέτο, στρώνοντας το ένα πάνω στο άλλο.
  • Ραντίζουμε πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα τους.
  • Πασπαλίζουμε σε μια στρώση τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα, ένα-ένα, ραντίζοντάς τα πεταχτά με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  • Ακόμα και αν μας σπάσουν κάποια, τα χρησιμοποιούμε κανονικά σε στρώση.
  • Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες που εξέχουν.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
  • Έτσι θα κοπεί ευκολότερα σε κομμάτια.
  • Χαράζουμε με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαίρι μικρά κομμάτια σε ρόμβους και περιχύνουμε την επιφάνεια με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
  • Το ανακινούμε ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό για να μην ανασηκώνονται οι γωνίες στο ψήσιμο.

Ψήσιμο – Xρόνος ψησίματος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στις αντιστάσεις.
  • Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Πρέπει να έχει ροδίσει μέχρι κάτω και όλες τις στρώσεις πάνω και κάτω να έχουν χρυσορόδινο χρώμα.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης