Μπακαλιάρος με λαχανικά στο φούρνο

Forever Woman

Μια άλλη εκδοχή του μπακαλιάρου

Υλικά

 Μαγείρεμα 20 λεπτά

 4 μερίδες

  1. 3 (περίπου 600 γρ.) φιλετάκια μπακαλιάρου
  2. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 φινόκιο
  4. 500 γρ. ντοματίνια
  5. 1 κρεμμύδι
  6. 100 γρ. λευκό κρασί
  7. Αλάτι-πιπέρι
  8. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  9. 1/4 ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  10. 2 κ.σ. κάπαρη
  11. 1 πρέζα μπούκοβο
  12. 2 κ.σ. θυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1Ζεσταίνουμε περίπου το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φινόκιο και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά ως να μαλακώσουν τα υλικά μας.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε πάνω στο μάτι μέχρι να εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα.
Forever Woman

Εν τω μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο από τη μέσα πλευρά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Forever Woman

Αραδιάζουμε τα λαχανικά μας σε ταψί και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα πάνω και ψήνουμε στους 180°C αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Forever Woman

Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό, το δυόσμο, το μπούκοβο, το θυμάρι και την κάπαρη.

Forever Woman

Πηγή:https://cookpad.com/gr

Διαβάστε
ακόμα