Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Χορταστικό!

Το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες είναι ένα κλασικό, πλούσιο, παραδοσιακό πιάτο ιδανικό για ένα χορταστικό, κυριακάτικο γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  1 κιλό μοσχάρι, ελιά, σε κομμάτια 4 εκ.
  •  700 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  4 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  •  1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κομμάτια περίπου των 5 εκ.
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζε- σταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τον μισό βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σκορπίζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης