Χορταστικό!
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες είναι ένα κλασικό, πλούσιο, παραδοσιακό πιάτο ιδανικό για ένα χορταστικό, κυριακάτικο γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1 κιλό μοσχάρι, ελιά, σε κομμάτια 4 εκ.
- 700 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κομμάτια περίπου των 5 εκ.
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζε- σταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τον μισό βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σκορπίζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








