Απολαύστε τη μηλόπιτά σας με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή ζεστό τσάι!
Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού δίνουν τη θέση τους στη δροσιά του φθινοπώρου, αυξάνεται και η επιθυμία μας για ζεστές και άρωματικές γεύσεις. Τι καλύτερο από ένα γλυκό που συνδυάζει τη γλυκιά και χυμώδη υφή των μήλων με την αγαπημένη μας κανέλα; Στην παρακάτω συνταγή, θα ανακαλύψετε πώς να φτιάξετε μια απλή και νόστιμη μηλόπιτα που θα ζεστάνει τις καρδιές και τις αισθήσεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της φθινοπωρινής περιόδου.
Υλικά:
- 3-4 μεγάλα μήλα (προτιμώνται οι ποικιλίες που είναι καλές για ψήσιμο, όπως η Γκράνι Σμιθ ή η Γκόλντεν Ντιλίσιους)
- 200γρ. ζάχαρη
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 150γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κ.γ. κανέλα (ανάλογα με την προτίμησή σας)
- Λίγο αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για το τελείωμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα σπόρια και τα κοτσάνια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με έναν μίξερ μέχρι να γίνει μια φωτεινή κρεμώδης μάζα.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγού και βούτυρου, ανακατεύοντας μέχρι να είναι καλά ενσωματωμένο.
- Προσθέτετε τα μήλα στη ζύμη και ανακατεύετε απαλά.
- Ρίχνετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσαφένιο και να περάσει η δοκιμασία με το μαχαίρι.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει και ρίξτε άχνη ζάχαρη πάνω αν το επιθυμείτε.