Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μηλόπιτα χαλβάς

Το αποτέλεσμα είναι αποθεωτικό

Τα καραμελωμένα μήλα της μηλόπιτας συναντούν έναν υπέροχο βουτυρένιο χαλβά και το αποτέλεσμα είναι αποθεωτικό.

Υλικά

  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 3-4 μήλα
  • ζάχαρη καστανή και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, αδειάζουμε το σιμιγδάλι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια αδειάζουμε πάνω από το ψημένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα σαν σφιχτό πουρέ. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτοντας και τις σταφίδες. Στη λαμαρίνα του φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., μέσα στο οποίο αδειάζουμε τον χαλβά. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα οποία κόβουμε αρχικά στα δύο και έπειτα το κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε πάνω από τον χαλβά, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 170°C για 45-50 λεπτά.

TIP: Τα απαραίτητα εργαλεία

Αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στη ζαχαροπλαστική, καλό είναι να έχουμε στην κουζίνα μας τα εξής εργαλεία: μαρίζ (σπάτουλα από σιλικόνη), δοσομετρητή, ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας, φόρμα για κέικ, κουπάτ, τσέρκι.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε επίσης