Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μελομακάρονα με μπύρα της μαμάς Λούλας

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά για την ζύμη:

  • 2 φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο [όχι φρέσκο ελαφρύ]
  • 1 φλ. Τσαγιού χυμό πορτοκάλι φρέσκο.
  • 1/2 φλ. Τσαγιού μπύρα.
  • 3/4 κούπα τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • 3/4 φλ. Τσαγιού ζάχαρη.
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι.
  • 1 κ.γ. σόδα.
  • 1 κ.γ. μπεικιν [κοφτές οι κουταλιές ].
  • 2 πρεζες αλάτι.
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη.
  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι.

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλ . νερό
  • 2φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Μέλι θυμάρι η ανθέων.
  • Μισό πορτοκάλι.

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε το σιρόπι. Όταν πάρει βράση το αφήνουμε για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε αφαιρούμε το πορτοκάλι και το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα με τη μπύρα. Ξεχωρίζουν από τα άλλα γιατί γίνονται θρουλιστα δεν γίνονται μαλακά.

Επίσης η ζύμη αυτή δε βγάζει λάδι. Πλάθεται απαλά η ζύμη δεν κάνουμε δυνατές και γρήγορες κινήσεις. Θα σας κάνει εντύπωση όταν θα ρίξετε την μπύρα στο μείγμα. Το ποσό πηχτό γίνεται σαν μείγμα και αμέσως θα εξαφανίσει την μυρωδιά του ελαιόλαδου.

Στην λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο μετά την ζάχαρη την κανέλα το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού. Έπειτα στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε κατόπιν αφού αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το αλεύρι και όλο το μπεικιν. Σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Είναι σημαντικό το ανακάτεμα. Απαλά να μην βγει λάδι.

Ο φούρνος μας είναι προθερμασμένος στους 160 βαθμούς στον αέρα. Παίρνουμε μικρή ποσότητα κάνουμε μπαλίτσα και ύστερα ορθογώνιο σχέδιο. Ακουμπάμε στον τρίφτη και να κάνει έναν κύκλο. Αφού τα πλάσουμε μπαίνουν στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά. Όταν αρχίσουν να ροδίσουν και ολοκληρωθεί το ψήσιμο τα βγάζω ζεστά και τα ρίχνω στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά τοποθετούμε στην πιατέλα μας και από πάνω βάζουμε Μέλι και κατόπιν καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

Διαβάστε επίσης