Εύκολα κουλουράκια
Μια παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια μελιού με πολλά αρώματα. Μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο…
Αυτή τη συνταγή την έδωσε στη Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου η κ. Άννα Αννούση από τη Σίκινο.
Υλικά
Κομμάτια: 40-50
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 1⁄2 κούπα ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μελοκούλουρα, αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα, τα υπόλοιπα αρωματικά, τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε (ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι). Θέλουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
- Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C, στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος.
- Αφήνουμε τα μελοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








