Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μελοκούλουρα

Εύκολα κουλουράκια

Μια παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια μελιού με πολλά αρώματα. Μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο…

Αυτή τη συνταγή την έδωσε στη Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου η κ. Άννα Αννούση από τη Σίκινο.

Υλικά

Κομμάτια: 40-50

  •  1 κούπα ζάχαρη
  •  1/2 κούπα μέλι
  •  1 1⁄2 κούπα ελαιόλαδο
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  1 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 κιλό αλεύρι μαλακό
  •  1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μελοκούλουρα, αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα, τα υπόλοιπα αρωματικά, τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε (ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι). Θέλουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C, στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος.
  6. Αφήνουμε τα μελοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης