Μελιτζάνες στο φούρνο

Forever Woman

Οι μελιτζάνες στο φούρνο είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά του καλοκαιριού που μπορεί ο καθένας να φτιάξει.

Οι μελιτζάνες φούρνου μπορούν να γίνουν το τέλειο ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι σας. Είναι μια απλή συνταγή που σου δίνει την δυνατότητα, ανάλογα με τα γούστα, να προσθέσετε επιπλέον υλικά. Βάλτε λαχανικά όπως πατάτες, ντομάτα αλλά και έξτρα τυριά και κυρίως φέτα, που του ταιριάζει πολύ, και θα απογειώσετε το φαγητό σας.

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις μελιτζάνες

  • 5 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλεύρι για πανάρισμα
  • 4 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 3 μπάλες μοτσαρέλα
  • 150 γραμ. παρμεζάνα
  • 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια.
  • Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.
  • Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.

Για τις μελιτζάνες

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. 
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι.
  • Τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αυγό.
  • Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
  • Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. 
  • Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί.
  • Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω.
  • Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα.
  • Απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά.
  • Τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε 25-30′.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα