Εσείς έχετε δοκιμάσει παραδοσιακά, γευστικά με γέμιση που σκοτώνει Μελιτίνια Σαντορίνης;
Αν όχι μην χάνεις χρόνο! Ξεκίνα τις προετοιμασίες αμέσως!
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
250 ml νερό
1 κ.σ. ούζο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
Για τη γέμιση:
400 γρ. ανθότυρο
400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
40 γρ. σιμιγδάλι
20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2-3 κ.σ αλεύρι
1 αυγό, medium
1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
¼ κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Εκτέλεση
1
Αδειάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ούζο, το νερό και με ένα γάντζο ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο ζυμάρι.
2
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
3
Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια,τη μαστίχα, το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά.
4
Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε στην άκρη.
5
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με ένα πλάστη ή βέργα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 με 4 χιλιοστά.
6
Με ένα ποτήρι ή τσέρκι διαμέτρου διαστάσεων 10 εκ. κόβουμε σε κομμάτια αυτά που περισσεύουν, δεν τα πετάμε, τα ανοίγουμε ξανά και κόβουμε.
7
Παίρνουμε ένα φύλλο από αυτά που ανοίξαμε, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από τη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες του ώστε να δημιουργήσουμε πλέτες. Κάνουμε όσες πλέτες μπορούμε.
8
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ζυμάρι που περίσσεψε.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30 με 35 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.
10
Σερβίρουμε με μέλι.
Πηγή:https://www.giorgostsoulis.com