Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μελιτίνια Σαντορίνης

Εσείς έχετε δοκιμάσει παραδοσιακά, γευστικά με γέμιση που σκοτώνει Μελιτίνια Σαντορίνης;

Αν όχι μην χάνεις χρόνο! Ξεκίνα τις προετοιμασίες αμέσως!

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

250 ml νερό

1 κ.σ. ούζο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. λάδι

Για τη γέμιση: 

400 γρ. ανθότυρο 

400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

40 γρ. σιμιγδάλι

20 γρ. βούτυρο, λιωμένο

2-3 κ.σ αλεύρι

1 αυγό, medium

1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

¼ κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

Εκτέλεση

1

Αδειάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ούζο, το νερό και με ένα γάντζο ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο ζυμάρι.

2

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

3

Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια,τη μαστίχα, το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά.

4

Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε στην άκρη.

5

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με ένα πλάστη ή βέργα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 με 4 χιλιοστά.

6

Με ένα ποτήρι ή τσέρκι διαμέτρου διαστάσεων 10 εκ. κόβουμε σε κομμάτια αυτά που περισσεύουν, δεν τα πετάμε, τα ανοίγουμε ξανά και κόβουμε.

7

Παίρνουμε ένα φύλλο από αυτά που ανοίξαμε, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από τη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες του ώστε να δημιουργήσουμε πλέτες. Κάνουμε όσες πλέτες μπορούμε.

8

Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ζυμάρι που περίσσεψε.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30 με 35 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.

10

Σερβίρουμε με μέλι.

Πηγή:https://www.giorgostsoulis.com

Διαβάστε επίσης