Μάσκα μαλλιών βιταμίνες για επανόρθωση μαλλιών

Image by gpointstudio on Freepik

Οι δύο καλύτερες μάσκες για το 2023

Υπάρχει ένα μυστικό για να έχετε μακριά, όμορφα και λαχταριστά μαλλιά και θα σας το αποκαλύψουμε. Μαζί με την επιλογή του σωστού σαμπουάν και conditioner, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη βιταμινών. Μας ακούσατε, κυρίες μου! Το να μαζεύετε ακριβά προϊόντα και να κάνετε μερικές από αυτές τις περίεργες θεραπείες ομορφιάς δεν είναι πραγματικά ο σωστός τρόπος! Μια μικρή αλλαγή στη διατροφική σας πρόσληψη μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε πολύ. Επομένως, είναι καιρός να επαναξιολογήσετε τη διατροφή σας για να ελέγξετε για ορισμένες σημαντικές βιταμίνες. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ποια βιταμίνη είναι καλή για τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών και ποιες πρέπει να λαμβάνετε για την υγεία των μαλλιών σας.

Οι καλύτερες βιταμίνες μάσκας μαλλιών για επανόρθωση μαλλιών

Το να αποκτάς μαλλιά ποιότητας όπως αυτό της Ραπουνζέλ δεν παραμένει πλέον χίμαιρα. Το σωστό είδος διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πυκνότερα και μακρύτερα μαλλιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόσληψη βιταμινών:

Βιταμίνη Α για την ανάπτυξη των μαλλιών

Η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των κυττάρων, η οποία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Είναι μια δύναμη αντιοξειδωτικών που βοηθά στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής σας και εμποδίζει τα μαλλιά σας να στεγνώσουν. Εκτός από την τριχοφυΐα , παίζει σημαντικό ρόλο και στο να σας δώσει πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά .

Επιπλέον, η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της λιπαρής ουσίας σμήγματος που είναι ζωτικής σημασίας για την ενυδάτωση και τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής .

Δείτε ακόμα
Πως να ανοίξεις τα στενά παπούτσια

Τροφές που παρέχουν βιταμίνη Α:

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας καρότα, λάχανο, σπανάκι και γλυκοπατάτες, καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα και γιαούρτι ή ακόμα και αυγά.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών καθώς αυτή η βιταμίνη είναι υπεύθυνη για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας. Επομένως, η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βλάβη στα μαλλιά σας.

Βιταμίνη Β για το πάχος των μαλλιών

Εάν έχετε επισκεφθεί ποτέ έναν δερματολόγο ή έναν τριχολόγο, θα ξέρετε ότι τονίζουν έντονα τη σημασία της βιταμίνης Β στη διατροφή σας για υγιή μαλλιά , ειδικά τη Β12. Η βιταμίνη Β είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση.

Μαζί με τη Β12, υπάρχει μια άλλη σημαντική μορφή βιταμίνης Β, η βιοτίνη ή η Β7. Γιατί είναι τόσο σημαντική η βιοτίνη, θα ρωτήσετε;

Λοιπόν, τα μαλλιά σας αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη και η βιοτίνη παίζει εξέχοντα ρόλο στη διατήρηση και τη βελτίωση της υποδομής κερατίνης του σώματός σας. Βοηθά επίσης να μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής σας, προάγοντας έτσι την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Μαζί με το να σας δίνει πιο μακριά μαλλιά, κάνει και τα μαλλιά σας πιο πυκνά .

Η Β12, από την άλλη, βελτιώνει και ενισχύει την κατάσταση των μαλλιών σας. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12, ειδικά κατά την εμμηνόπαυση, οδηγεί σε σημαντική απώλεια μαλλιών.

Και μην ξεχνάτε τη νιασίνη, ευρύτερα γνωστή ως βιταμίνη Β3. Η βιταμίνη Β3 βοηθά στην ανάπτυξη υγιών μαλλιών . Η Β3, ή η νιασίνη, είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας του αίματος και το πιο σημαντικό, για την αύξηση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας, παρέχοντας έτσι αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των μαλλιών σας .

Δείτε ακόμα
Πως να περιποιηθούμε το δέρμα μας μετά τον τοκετό

Τροφές που παρέχουν βιταμίνη Β:

Ξηροί καρποί, μπανάνες, βοδινό κρέας, τόνος, δημητριακά ολικής αλέσεως, μανιτάρια, κρέας και θαλασσινά είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Β. Η έλλειψη βιοτίνης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να έχετε εύθραυστα μαλλιά. Επιλέξτε μικρές δόσεις συμπληρωμάτων βιοτίνης, με τη συνταγή του γιατρού σας, εάν διαπιστωθεί ότι έχετε πραγματικά έλλειψη σε αυτή τη βιταμίνη.

Image by gpointstudio on Freepik