Η πιο νόστιμη επιλογή για το πρωινό σου
Είτε σκέτη είτε με βούτυρο, σε φρυγανιές ή σε ψωμί, η μαρμελάδα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ. Οι γεύσεις που μπορείς να βρεις στην αγορά είναι αμέτρητες αλλά γιατί να αναλώνεσαι σε συσκευασμένες όταν μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μαρμελάδα εύκολα και απλά με αγνά υλικά; Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα αχλάδι.
Δείτε επίσης: Πανεύκολη συνταγή για γλυκό με γιαούρτι και ανανά
Υλικά
- 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ή χοντροαλεσμένα αχλάδια
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Αρχικά βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, για 1-1/2 με 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά, απομακρύνετε με μία κουτάλα τον αφρό και τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια.
Τέλος, κλείστε με τα καπάκια τους και τοποθετήστε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά ώστε να επιτυγχάνετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Δείτε επίσης: