Εμπλουτισμένη με αβοκάντο και με τις πατάτες ψημένες αντί βραστές.
Η μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές γίνεται ένα πλήρες και πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. πατάτες Κύπρου, σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
- 60 γρ. πράσινες ελιές, σε κομματάκια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 4-5 κλωνάρια μάραθος, ψιλοκομμένα
- 4 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (αφαιρούμε όσες περισσότερες ίνες μπορούμε)
- 140 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το αβοκάντο (το ραντίζουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει), το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ρίχνουμε αμέσως στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr