Θυμάμαι ότι πάντα περίμενα να γυρίσω την παρασκευή από το σχολείο για να φτιάξουμε αυτό το κέικ το μυρωδάτο και το βουτυρένιο, με την μαμά μου.
Πιστεύαμε ότι θα μας μείνει για όλη την βδομάδα αλλά ως την Κυριακή δεν είχε μείνει ούτε ψίχουλο. Ακόμα έχω στα ρουθούνια μου αυτή την μυρωδιά, που μεταξύ μας όσες φορές το έχω φτιάξει μονή μου δεν είναι ίδια. Ας προσπαθήσουμε όμως, να το φτιάξουμε.
Θα χρειαστούμε:
.250γρ Βούτυρο
.2 ποτήρια κρυσταλλική ζάχαρη
.4 αυγά μεγάλα.
.1 ποτήρι γάλα
.500 γρ αλεύρι μαλακό.
.1 κ γλυκού μπέικον Πάου ντερ.2 βανίλιες.
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη και χτυπάμε αρκετή ώρα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Η ζάχαρη πρέπει να λιώσει τελείως. Έπειτα προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε δυνατά για να μην κόψει. Μετά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικιν .Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αναδεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω. Βουτυρώνουμε και στη συνέχεια αλευρώνουμε μια φόρμα. Ρίχνουμε το κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά. Πρώτα τεστάρουμε με ένα ξύλο από σουβλάκι να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο αν δεν περάσει η ώρα. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε για 1 ώρα και μετά ξεφορμάρουμε.
Μερικά μυστικά:
Για να γίνει αφράτο το κέικ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου, αυτό είναι πολύ βασικό να μας πέτυχει το κέικ.