Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας!
Υλικά
Για την μακαρονοσαλάτα
- 500 γρ. βίδες ή πένες
- 16 ντοματίνια
- 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για την μακαρονοσαλάτα με ντοματίνια και ρόκα ξεκινάμε και κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
- Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το δαφνόφυλλο μέχρι να γίνουν al dente.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στη λεκάνη με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Έτσι όπως είναι ζεστά θα ρουφήξουν τα υγρά από τα ντοματίνια και θα νοστιμίσουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το λάδι, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
- Την ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
πηγή:https://www.gastronomos.gr