Ένα εύκολο, πεντανόστιμο και comfort πιάτο!
Υλικά:
- 250 γρ. πέννες (ή άλλη παστα της επιλογής σας)
- 2 κοτόπουλα στήθη, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
- Τυρί φέτα, τριμμένος (προαιρετικά)
- Φρέσκοι βασιλικός και περισσότερο λεμόνι, για σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφήστε τες στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμένα κοτόπουλα και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε τον χυμό από τα λεμόνια στο μείγμα κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα υλικά να συνδυαστούν για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τις βρασμένες πέννες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά, επιτρέποντας στη σάλτσα να καλύψει ομοιόμορφα την πάστα.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε ξανά. Αν θέλετε, προσθέστε τριμμένο τυρί φέτα.
- Σερβίρετε τη ζεστή πάστα σε πιάτα, πασπαλισμένη με φρέσκο βασιλικό και επιπλέον λεμόνι αν θέλετε. Καλή όρεξη!