Μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα

Μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη σάλτσα!

Θες μια χορταστική, θρεπτική και πεντανόστιμη μακαρονάδα; Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια σου έχω τη λύση! Δοκίμασε μια μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα και θα με θυμηθείς.

Υλικά

  • 6 μεσαία καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι λευκό, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γλ. τοματοπελτέ
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο της προτίμησης σας (ζωϊκό ή φυτικό)
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό (τα φύλλα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Υλικά για τη μακαρονάδα:
  • 500 γρ. Ματσάτα
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 60-80 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τα καρότα και τα σκόρδα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30-35 λεπτά. Ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα πολτοποιούμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 9-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα πολτοποιημένα καρότα και τον ζωμό ή το νερό, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τη Ματσάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Προσθέτουμε στη σάλτσα το βούτυρο και τον μισό κόλιανδρο ή μαϊντανό, βράζουμε για 2 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

Έπειτα, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού, 60-80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη!

Διαβάστε
ακόμα