Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μακαρονάδα με γιαούρτι και ταχίνι -Δεν φαντάζεστε τη νοστιμιά της!

Φτιάξτε την και θα σας εντυπωσιάσει!

Με το γιαούρτι και το ταχίνι φτιάχνουμε μια πρωτότυπη και λαχταριστή σάλτσα για τη μακαρονάδα μας.

Ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα με 420 Kcal/μερίδα. Οι υδατάνθρακες των ζυμαρικών παντρεύονται με δύο καλές πηγές πρωτεϊνών, μία ζωική από το γιαούρτι και μία φυτική από το ταχίνι και το κουκουνάρι, με την παρουσία του κόλιανδρου να φρεσκάρει το όλον παρέχοντας σημαντικά ποσά πολυφαινολών και βιταμινών Α, C και Κ, που προλαμβάνουν τις κυτταρικές βλάβες και το οξειδωτικό στρες. H χρήση ζυμαρικών ολικής άλεσης θα αυξήσει την παρουσία φυτικών ινών, εξισορροπώντας ακόμα περισσότερο το γλυκαιμικό φορτίο του πιάτου! – Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι Νο 6
  •  2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  •  τα φύλλα από 2 μάτσα κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  •  300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό (ή κατσικίσιο)
  •  30 γρ. ταχίνι
  •  40 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα ελαφρώς σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονάδα με γιαούρτι και ταχίνι, σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τη μισή ποσότητα κόλιανδρου για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνουν όλα ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι η σάλτσα να γίνει χλιαρή προς ζεστή. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί περισσότερο, γιατί θα κόψει το γιαούρτι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα.
  8. Γαρνίρουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης