Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μακαρονάδα με γιαούρτι

Αν προσέχεις τη διατροφή σου, αυτή η μακαρονάδα θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή

Πόσες φορές έχεις δει μια μακαρονάδα αλλά την απέφυγες γιατί σκέφτηκες τις θερμίδες που έχει; Τελείωσαν οι εποχές που έμενες με τη λιγούρα, καθώς η παρακάτω μακαρονάδα εκτός από νόστιμη είναι και η πιο light μακαρονάδα που έχεις φάει ποτέ!

Υλικά

  • Χοντρό αλάτι για το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών
  • 450 γραμμάρια σπαγγέτι της επιλογής σας
  • 450 γραμμάρια γιαουρτιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. κουταλιές ελαιόλαδο
  • 35 g κουκουνάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο διέρχεται μέσω ενός πρέσα σκόρδου
  • Φρεσκος βασιλικός, παρμεζάνα και τριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Γεμίστε μία κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χονρό αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Έπειτα σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα πολύ μικρό τηγάνι και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε την πιπεριά και το κουκουνάρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τα χρησιμοποιώντας σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.

Βάλτε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να αφήσει το άρωμα του. Μόλις αρχίσει λοιπόν να απελευθερώνει το άρωμα του, αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζετε, διατηρώντας λίγο νερό μαγειρέματος. Ρίξτε 60 ml νερού μαγειρέματος στο γιαούρτι, χτυπήστε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα.

Τέλος, μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος και στη συνέχεια προσθέστε τα σοταριμένα κουκουνάρια, τις πιπεριές, τον φρέσκο βασιλικό και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης