Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mac & Cheese με μπεσαμέλ κουνουπιδιού

Ένα πιάτο εύκολο, απλό και πάνω από όλα λαχταριστό!

Ένα πιάτο εύκολο, απλό και πάνω από όλα λαχταριστό!

Το mac & cheese είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά. Είναι εύκολο, απλό και πάνω από όλα λαχταριστό! Παρόλη την αγάπη που του έχουμε όμως μπορεί να καταντήσει λίγο βαρετό. Μην φοβηθείς να πειραματιστείς λοιπόν και δοκίμασε να προσθέσεις στο αγαπημένο σου πιάτο μια μπεσαμέλ κουνουπιδιού. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 80 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Υλικά για την μπεσαμέλ κουνουπιδιού
  • 3 κ.σ. νερό
  • 600 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουνουπίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά. Μέχρι να να καραμελώσουν ελαφρώς. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τις φλορέτες κουνουπιδιού, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να βράσει το κουνουπίδι.

Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε την διατροφική μαγιά, το μοσχοκάρυδο και το vegan τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μανιταριών και την μισή μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά, επαναλαμβάνουμε τη μέχρι να ισιώσουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το vegan τυρί και την φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.

Διαβάστε επίσης