Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λουκανικόπιτα

Ποιοτική και σπιτική συνταγή για λουκανόπιτα!

Δοκιμάστε την και σας εγγυούμαι πως δεν θα ξανά αγοράσετε ποτέ απ’ έξω! Απολαύστε όλη την νοστιμάδα της ζεστή από τον φούρνο!

Υλικά

  1. 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
  2. 1 κ.σ. κέτσαπ
  3. 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  4. 8 λουκάνικα μεγάλα
  5. 1 αυγό
  6. 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα ντιζόν, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Απλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη.
  3. Την χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας, βρέχουμε τις άκρες και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί άλλη μια φορά.
  4. Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες και αλείφουμε με μείγμα αυγού και νερού.*
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. * 1 αυγό σε 1 κ.σ. νερό.
  2. Αν θέλουμε βάζουμε στη σφολιάτα μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ.
  3. Επιλέγουμε ποιοτικά υλικά, για να γίνουν νόστιμες οι λουκανικόπιτες.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης