Ποιοτική και σπιτική συνταγή για λουκανόπιτα!
Δοκιμάστε την και σας εγγυούμαι πως δεν θα ξανά αγοράσετε ποτέ απ’ έξω! Απολαύστε όλη την νοστιμάδα της ζεστή από τον φούρνο!
Υλικά
- 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 8 λουκάνικα μεγάλα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα ντιζόν, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη.
- Την χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας, βρέχουμε τις άκρες και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί άλλη μια φορά.
- Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες και αλείφουμε με μείγμα αυγού και νερού.*
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- * 1 αυγό σε 1 κ.σ. νερό.
- Αν θέλουμε βάζουμε στη σφολιάτα μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ.
- Επιλέγουμε ποιοτικά υλικά, για να γίνουν νόστιμες οι λουκανικόπιτες.
Πηγή: dimitrismichailidis.com