Λιπαρό δέρμα: Πως να το αντιμετωπίσεις


Δεν είναι μυστικό ότι το λιπαρό δέρμα είναι το πιο δύσκολο

Μπορεί να έχεις δοκιμάσει τα πάντα αλλά η επιδερμίδα σου να μην βελτιώνεται. Αν λοιπόν έχεις απηυδήσει σου έχω τη λύση! Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που αν τα εφαρμόσεις θα καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα και θα δεις τεράστια βελτίωση στο πρόσωπό σου.

Μην πλένεις συνέχεια το πρόσωπο σου

Μπορεί να σε ανακουφίζει, καθώς σου δίνει την αίσθηση ότι η επιδερμίδα σου είναι καθαρή και φρέσκια, αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν κάνει καλό αλλά είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να βοηθήσεις το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν ένα καθαριστικό προσώπου, ειδικό για λιπαρή επιδερμίδα με μορφή gel.

Μην ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπο

Τις περισσότερες φορές, ασυναίσθητα, βάζουμε τα χέρια μας στα πρόσωπο. Μέγα λάθος! Όταν αγγίζεις το πρόσωπό σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να βοηθήσεις τα βακτήρια να εισχωρήσουν στους πόρους. Έτσι δημιουργείτε ακμή και φυσικά επιδεινώνεις την κατάσταση.

Δώσε βάση στα καλλυντικά σου

Η λιπαρή επιδερμίδα θέλει και τα κατάλληλα καλλυντικά. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς ένα foundation πλούσιο σε έλαια, αντικατέστησε το με ένα προϊόν το οποίο έχει ως βάση τα ορυκτά. Το καλύτερο μακιγιάζ προσώπου για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι εκείνο που δεν περιέχει έλαια. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Διαβάστε επίσης