Η Lime pie είναι μία δροσερή και άκρως καλοκαιρινή τάρτα που σίγουρα θα λατρέψεις.
Ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα χορταστικό γλυκό σε περιμένει να το δοκιμάσεις.
Υλικά
- 100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 225 γραμμάρια μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 5 λάιμ (μοσχολέμονα) ή λεμόνια
- 3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα ψίχουλα των μπισκότων και ανακατέψτε καλά. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αδειάστε το στη φόρμα. Χρησιμοποιείστε κουτάλι για να πιέσετε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά. Βάλτε τη φόρμα σε λαμαρίνα και ψήστε 5-10 λεπτά.
Ξύστε 3 λάιμ και βάλτε το ξύσμα σε ένα μπολ. Βάλτε τους κρόκους στο μπολ με το ξύσμα και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το χυμό των λάιμ και χτυπήστε πάλι μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 15-20.
Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τρεις ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!