Aρώματα και γεύση.
Μια ελαφριά μακαρονάδα από αυτές που θες να τρως κάθε μέρα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι στη συνταγή δένει ωραία τα υλικά μεταξύ τους.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. λιγκουίνι (ή σπαγκέτι)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά)
- 700 γρ. ντοματίνια
- 4 κουτ. σούπας κάππαρη
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τη πάπρικα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κάππαρη ξεπλυμένη και ξαλμυρισμένη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, πιέζοντας τα ντοματίνια με μια κουτάλα για να μισολιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2 -3 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς η «σάλτσα», και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








