Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη

Aρώματα και γεύση.

Μια ελαφριά μακαρονάδα από αυτές που θες να τρως κάθε μέρα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι στη συνταγή δένει ωραία τα υλικά μεταξύ τους.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. λιγκουίνι (ή σπαγκέτι)
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά)
  •  700 γρ. ντοματίνια
  •  4 κουτ. σούπας κάππαρη
  •  300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τη πάπρικα για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κάππαρη ξεπλυμένη και ξαλμυρισμένη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, πιέζοντας τα ντοματίνια με μια κουτάλα για να μισολιώσουν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2 -3 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς η «σάλτσα», και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης