Απίθανες συνταγές για λαχταριστά γλυκά
Λαχταριστά και ελαφριά, αυτά τα γλυκά δεν κουβαλούν το βάρος των θερμίδων και των λιπαρών. Για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε να γλυκαθούμε χωρίς να… πικραθούμε έχουμε απίθανες συνταγές και ιδέες με χαμηλές θερμίδες και μειωμένη ή καθόλου ζάχαρη – από γιαουρτογλυκά και αέρινες μους μέχρι brownies χωρίς βούτυρο αλλά με αβοκάντο! Θα ετοιμάσουμε μια φοβερή μους σοκολάτας αφρατεύοντάς τη με γιαούρτι αντί για σαντιγί και θα σερβίρουμε στο τέλος του γεύματος γρήγορο και light τσίζκεϊκ με φρούτα του δάσους σε ποτήρι. Το θαυμάσιο σουφλέ με μήλο και μέλι, που ετοιμάζεται και ψήνεται σε περίπου 30 λεπτά, και είναι ό,τι πρέπει για καθημερινό γλύκισμα, για όλες τις ηλικίες, όπως και το αμερικάνικο angel cake, ένα κέικ που πήρε το όνομά του από την ανάλαφρη υφή του.
Κι άλλες ιδέες για light γλυκά
Ένα εύκολο, υπέροχο γλυκό είναι οι ελαφριές κομπόστες φρούτων. Χοντροκόβουμε φρούτα εποχής και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέσα σε αντικολλητικό τηγανάκι, σκέτα, μαζί με 1 κουταλιά μέλι, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι και με παγωτά χαμηλών λιπαρών.
Ελαφρύ γλυκό από τη φύση του είναι το ρυζόγαλο. Ειδικά αν το φέρουμε στα μέτρα μας, ελαττώνοντας τη ζάχαρη και προσθέτοντας γάλα light αντί για πλήρες. Έτσι, έχουμε όλη τη γεύση αλλά με λιγότερες θερμίδες.
Σοκολατάκια με φρούτα. Κόβουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας σε φέτες, τα παγώνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα, λιώνουμε μαύρη σοκολάτα και τα βουτάμε μέσα. Αφήνουμε να σκληρύνει η σοκολάτα.
Ένα κόλπο από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου για να μειώσουμε ή και να παραλείψουμε τη ζάχαρη ή το μέλι σε μια κρέμα, ένα ρυζόγαλο, μια πανακότα ή και στο γιαούρτι μας: προσθέτουμε μαστίχα, βανίλια ή κανέλα. Αυτά τα αρωματικά τα έχουμε συνδέσει τόσο πολύ με κάτι γλυκό, που το μυαλό μας ξεγελιέται νομίζοντας ότι όντως τρώμε γλυκό! Περίπου.
Θέλουμε γλυκό ξαφνικά; Τοστάκι είναι η απάντηση, αλλά γλυκό: Σοκολάτα υγείας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί, τοστιέρα και έτοιμο.
Δεν μας έφτασε το τοστάκι; Πάμε για τσίζκεϊκ. Αλλά με ανθότυρο. Το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο μέλι – τόσο όσο για να νιώθουμε μια ελαφριά γλύκα. Αν χρειάζεται να αραιώσει και να αφρατέψει το τυρί, τότε προσθέτουμε λίγο γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος. Στη βάση χρησιμοποιούμε μπισκότα light, χτυπημένα με ελάχιστο γιαούρτι, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ενιαία ζύμη. Σερβίρουμε με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή με φρέσκα, γινωμένα φρούτα, λεπτοκομμένα.
Πανεύκολο και light παγωτό μόνο με 4 υλικά: Κόβουμε σε ροδέλες 3 μπανάνες και τις καταψύχουμε για 6 ώρες, μέχρι να γίνουν παγάκια. Τις χτυπάμε στο μούλτι με 2/3 κούπας γάλα, 3 κουτ. σούπας κακάο και 1 κουτ. σούπας μέλι μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα και σερβίρουμε.
Πηγη:https://www.gastronomos.gr/