Λαζάνια με σπανάκι  και μπεσαμέλ

Forever Woman

Είναι η πιο απλή και γευστική συνταγή, με το πιο τέλειο  αντάμωμα των υλικών!

Η ντομάτα η τριμμένη δένει απόλυτα με το σπανάκι και το τυρί και ενοποιούνται απόλυτα!

Θα σας ξαφνιάσει πόσα αρμονικά δένουν τα υλικά!

Μια συνταγή που σερβίρεται χειμώνα καλοκαίρι και σε κάθε τραπέζι είτε γιορτινό ή καθημερινό. Εύκολη ετοιμάζεται σε 40 περίπου λεπτά.

Θα σας εντυπωσιάσει το απόλυτο δέσιμο της τριμμένης ντομάτας με το σπανάκι και το τυρί φέτα. Το τελείωμα είναι με μπεσαμέλ όπου διαφοροποιείτε η συνταγή αφού θα μπει όταν θα έχουν ψηθεί στο 80% τα λαζάνια με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά.

Πάμε να δούμε τα υλικά μας:

Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman
Forever Woman

Πυρέξ  30*15.

500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο

2 κρεμμύδια.

12 φύλλα λαζάνια

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.

Ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη χωρίς κουκούτσι (υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες πολύ καλές).

300 γρ φέτα τριμμένη.

100 γρ ρεγκάτο τριμμένο.

Αλάτι πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

100 γρ βούτυρο.

100 γρ αλεύρι.

700 γρ γάλα φρέσκο

1 αυγό

Μοσχοκάρυδο .

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι με το σπανάκι για 5 λεπτά.

Σε μικρό κατσαρολόκι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι  αφού ροδίσει ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά.

Ξεκινάμε να συναρμολογίσουμε τα λαζάνια μας. Αλείφουμε το πυρέξ με ελαιόλαδο και στρώνουμε με λαζάνια από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα ξανά βάζουμε μια στρώση λαζάνια έπειτα ρίχνουμε τυρί φέτα και σάλτα. Καλύπτουμε με λαζάνια έπειτα ρίχνουμε το σοταρισμένο σπανάκι μας και καλύπτουμε με λαζάνια. Άλλη μια στρώση με λαζάνια και έπειτα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ  με τον γνωστό τρόπο. Δηλαδή ρίχνουμε το βούτυρο αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Αποσύρουμε από το μάτι μέχρι να ενοποιήσουμε το αλεύρι με το βούτυρο.  Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα. Αφού πήξει η μπεσαμέλ ρίχνουμε το αυγό ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το ρεγκάτο.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την μπεσαμελ. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!