Δεν γίνεται να τελειώσει το καλοκαίρι και να μην απολαύσουμε ένα καλοψημένο λαβράκι
Το λαβράκι είναι ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια. Ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν και πάμε να δούμε την υπέρτατη συνταγή για πεντανόστιμο λαβράκι με λαχανικά στη λαδόκολλα!
Υλικά
- 4 μέτρια λαβράκια
- 8 πατάτες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο καρότο σε μπαστουνάκια
- 12 ντοματίνια
- 2 κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια
- 1 κουταλιά ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- 8 μανιταράκια σε τέταρτα
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το λαδολέμονο
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- ½ κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβετε 4 κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας ένα ψάρι και μοιράζετε μέσα τα λαχανικά. Έπειτα τα ραντίζετε όλα με το ελαιόλαδο, το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα κλείνετε στεγανά στο χαρτί. Ύστερα βάζετε τα «πακέτα» σε ένα ταψί φούρνου και τα ψήνετε για 25 με 30 λεπτά.
Έπειτα βάζετε στο μπλέντερ τα υλικά για το λαδολέμονο και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού λοιπόν ψηθούν τα λαβράκια τα βγάζετε από το φούρνο, τα βάζετε σε 4 πιάτα, ανοίγετε τη λαδόκολλα και την ψαλιδίζετε για να συμμαζευτεί, τα περιχύνετε με το λαδολέμονο και τα σερβίρετε.