Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου!


Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου!

Μερικές φορές κάνουμε κάποια λάθη που υποβαθμίζουν το δωμάτιο μας

Η κρεβατοκάμαρα μας είναι το πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Παρόλα αυτά όμως, μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαμε όταν τη σχεδιάζαμε. Αυτό γίνεται γιατί άθελα μας κάνουμε κάποια λάθη που υποβαθμίζουν το αγαπημένο μας δωμάτιο. Ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις ώστε να ανακαλύψεις τα πιο κοινά λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Βάζεις πάρα πολλά έπιπλα

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να χωρέσεις στο υπνοδωμάτιό σου τα πάντα, απλά κάποιες φορές δε γίνεται. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσεις κάποιο αγαπημένο σου έπιπλο αλλά πίστεψε με αν προσπαθήσεις να τα χωρέσεις όλα, το μόνο που θα καταφέρεις να δημιουργήσεις είναι ένα φορτωμένο υπνοδωμάτιο, με περιορισμένο χώρο και φυσικά καθόλου πρακτικό. Η κίνηση ματ λοιπόν που πρέπει να κάνεις, είναι να μετρήσεις τι χωράει στο υπνοδωμάτιό σου και να κινηθείς αναλόγως. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ λειτουργικό και φυσικά άνετο!

Δε δίνεις σημασία στο φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει ένα χώρο! Προτίμησε λοιπόν αέρινες κουρτίνες και μην μπλοκάρεις τα παράθυρα με έπιπλα ή άλλα μεγάλα αντικείμενα. Απέφυγε τις βαριές κουρτίνες με τα έντονα χρώματα καθώς μπλοκάρουν το φυσικό φως και κάνουν το χώρο πιο μικρό και σκοτεινό

Δε συνδυάζεις σωστά τα διακοσμητικά

Οι σωστοί συνδυασμοί είναι το κλειδί για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα! Οι περισσότερες από εμάς στοιβάζουμε τα πράγματα μας σε μια γωνιά χωρίς να δίνουμε σημασία στο χρώμα ή στη χρήση τους, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να δείχνει μπερδεμένο. Προσπάθησε λοιπόν να δημιουργήσεις μικρές ζώνες στις οποίες θα τοποθετείς πράγματα που ταιριάζουν στο στυλ ή στο χρώμα. Πίστεψε με το δωμάτιο σου θα δείχνει πιο οργανωμένο και περιποιημένο από ποτέ.

Δείτε ακόμα  Πως να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σε air condition

Δεν έχεις χαλί ή το χαλί σου είναι πολύ μικρό

Τα χαλιά κάνουν το χώρο να δείχνει πιο ζεστός και φιλόξενος. Για αυτό το λόγο πρέπει να δώσεις προσοχή ώστε το χαλί που θα διαλέξεις να έχεις τις κατάλληλες διαστάσεις και να μην καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος του δωματίου, γιατί θα δείχνει μίζερο.

Δεν υπάρχει σημείο εστίασης

Τώρα θα μου πεις τι εννοείς.. θα σου εξηγήσω αμέσως! Σημείο εστίασης, είναι ένα σημείο που θα αποτελεί το επίκεντρο του δωματίου. Συνήθως, σε μια κρεβατοκάμαρα το σημείο αυτό είναι το κρεβάτι. Για το λόγο αυτό, δώσε βάση στο επίκεντρο του υπνοδωματίου και μετά διακόσμησε το υπόλοιπο δωμάτιο ώστε να αναδείξεις το κεντρικό σημείο.

Αφού έμαθες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις, είσαι έτοιμη να δημιουργήσεις το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου!

Διαβάστε επίσης