Λάθη που κάνεις με το ψαλίδι για μπούκλες!


scissors for curls

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να κάνεις ένα όμορφο χτένισμα με μπούκλες και δεν τα έχεις καταφέρει;

Άσε θα απαντήσω εγώ.. πολλές! Όλες μας κατά καιρούς έχουμε αποπειραθεί να κάνουμε αυτά τα ονειρεμένα χτενίσματα με τις μπούκλες που βλέπουμε αλλά το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να καταστρέψουμε τα μαλλιά, αλλά και την διάθεση μας! Αν όμως διορθώσουμε αυτά τα μικρά λαθάκια που κάνουμε με το ψαλίδι για τις μπούκλες, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό! Ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά!

Διαλέγεις λάθος μέγεθος κυλίνδρου

Αν θέλεις να κάνεις λεπτές μπούκλες και τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ πλούσια, το ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι αυτό με διάμετρο μικρότερη από μια ίντσα. Αντιθέτως, αν θέλεις χοντρές μπούκλες, για πλούσια μαλλιά, επέλεξε τη διάμετρο 1,5 ίντσας. Ενώ για να αποκτήσεις ελαφρώς κατσαρά μαλλιά, το μέγεθος των 2 ιντσών είναι το ιδανικό!

Πιάνεις υπερβολικά μεγάλες τούφες μαλλιών

Πιάσε μικρές τούφες και χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια για να μαζέψεις τα υπόλοιπα μαλλιά που πετάνε, ώστε να μην σε εμποδίζουν με το ψαλίδι και να μπορείς να εστιάσεις καλύτερα εκεί που υπάρχει κενό σημείο.

Χρησιμοποιείς πολύ υψηλή θερμοκρασία

Το μόνο που καταφέρνεις με την ψηλή θερμοκρασία είναι να καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητα και λεπτά μαλλιά η θερμοκρασία πρέπει να είναι αρκετά πιο χαμηλή. Προτίμησε ψαλίδια με ρυθμιστή θερμοκρασίας, ώστε να μπορείς να διαλέγεις εσύ την ιδανική θερμοκρασία για τα μαλλιά σου.

Τα κατσαρώνεις όσο είναι βρεγμένα

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είναι πολύ πιο ευαίσθητα από ότι όταν είναι στεγνά. Γι’ αυτό αν θέλεις να γλιτώσεις από την ψαλίδα και τα κατεστραμμένα μαλλιά, πριν πιάσεις το ψαλίδι, σιγουρέψου πρώτα ότι τα έχεις στεγνώσει τελείως

Διαβάστε επίσης