Φίνο λαδερό, αυτοί οι κολοκυθοανθοί με φρέσκα μανιτάρια!
Για να ενισχύσουμε τη γεύση του φαγητού, προσθέτουμε ξερές κανθαρέλες ή άλλα άγρια μανιτάρια του δάσους.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. φρέσκες κανθαρέλες (ή πλευρώτους μαζί με 30 γρ. ξερές κανθαρέλες ή άλλα ξερά άγρια μανιτάρια, μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά και στραγγισμένα)
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κολοκυθοανθοί (τους παραγγέλνουμε στον μανάβη μας)
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 300 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαδερούς κολοκυθοανθούς με φρέσκα μανιτάρια πρώτα καθαρίζουμε τις κανθαρέλες.
- Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε την άκρη του «κοτσανιού» κάθε μανιταριού, για να απομακρύνουμε το ξερό χώμα, και στη συνέχεια βουτάμε τα μανιτάρια 2-3 φορές σε άφθονο κρύο νερό, για να απο-μακρύνουμε το χώμα από τις πτυχώσεις τους.
- Τα σκουπίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε σε πετσέτα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτά- ρουμε στο μισό λάδι όλα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, ανακατεύουμε μια δυο φορές να λαδωθούν καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
- Αποσύρουμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr