Απολαύστε τις κροκέτες πατάτας ως σνακ, ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο!
Οι κροκέτες πατάτας είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε στο σπίτι. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απολαύσετε τις λαχταριστές κροκέτες πατάτας!
Υλικά:
- 4 μεσαίες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά, χτυπημένα
- Φρυγανισμένο αλεύρι, για το πανάρισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις πατάτες, το τυρί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σχηματίστε μικρές κροκέτες από το μείγμα πατάτας.
- Πασπαλίστε κάθε κροκέτα με αλεύρι, κατόπιν βουτήξτε στο χτυπημένο αυγό και παναρίστε σε φρυγανισμένο αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να γίνουν χρυσόκοκκινες και τραγανές.
- Απορροφήστε τυχόν περιττό λάδι με χαρτοπετσέτες.
- Σερβίρετε τις κροκέτες πατάτας ζεστές, με σάλτσα της επιλογής σας.