Το αγαπημένο σου λαχανόρυζο μεταμορφώνεται σε μία χουχουλιάρικη σούπα.
Κράτησα για το τελευταίο επεισόδιο Soup With Ginger μία σούπα απλή, με λίγα υλικά, νόστιμη και βουτυράτη. Το αγαπημένο σου λαχανόρυζο μεταμορφώνεται σε μία χουχουλιάρικη σούπα που θα φτιάχνεις γρήγορα τις καθημερινές και θα σου προσφέρει το comfortness που σου αξίζει.
Και μπορεί να τελειώνει η εκπομπή που αγαπήσες όσο κι εμείς, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη κι εσύ έχεις λίγο χρόνο να μαγειρέψεις και να απολαύσεις και τις υπόλοιπες 7 σούπες μου! Την λευκή φασολάδα με το ταχινολέμονο, την σούπα καρότο με το συγκλονιστικό chilli oil κάππαρης, τις φακές με τα λαχανικά, τα noodles με το φιστικοβούτυρο, την πράσινη θεά, την κρεμμυδόσουπα με το ταχίνι και την βελουτέ με το ψητό κουνουπίδι! Stay tuned Κυριακή 3 Μαρτίου για την νέα εκπομπή μου με θέμα έκπληξη!
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
- Φυλάσσουμε τη σούπα καλυμμένη στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρύζι, καρολίνα
- 1 κ.γλ. ξερό κόλιανδρο
- 1500-1700 ml ζωμός λαχανικών, καυτός
- 30 γρ. φυτικό βούτυρο
- 150 γρ. τυρί, τριμμένο της επιλογής μας
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και σοτάρουμε για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πέσει σε όγκο.
2) Ρίχνουμε το ρύζι και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
3) Μισοκλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 25-30 λεπτά.
4) Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή ποσότητα τριμμένου τυριού ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
5) Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Πηγή: www.madameginger.com