Είναι το μικρό και διάσημο λαχανικό που καταναλώνετε τον φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένο αλλά συνηθίζετε να το τρώνε σε μεγάλες Είναι το μικρό και διάσημο λαχανικό που καταναλώνετε τον φθινόπωρο και τον χειμώνα. ποσότητες στο Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία.
Τα Λαχανάκια Βρυξελλών είναι πολύ θρεπτικά όπως και τα περισσότερα λαχανικά αφού περιέχει, την σουλφοραφάνη,ένα βιολογικό βιοχημικό. Τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών είναι 86% νερό, 9% υδατάνθρακες, 3% πρωτεΐνη και αμελητέο λίπος. Σε ποσότητα αναφοράς 100 γραμμαρίων, παρέχουν υψηλά επίπεδα (20% ή περισσότερο της Ημερήσιας Τιμής, ΗΤ) βιταμίνης C (102% ΗΤ) και βιταμίνης Κ (169% ΗΤ), με πιο μέτριες ποσότητες βιταμινών Β, όπως π.χ. φιλικό οξύ και βιταμίνη Β6. Απαραίτητα μέταλλα και διαιτητικές ίνες υπάρχουν σε μέτριες έως χαμηλές ποσότητες.
Αυτό το λαχανικό λοιπόν είναι πολύ θρεπτικό και παράλληλα πολύ διαιτητικό, απλά πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα και την συντήρηση του. Πρέπει να το τρώμε φρέσκο και να το συντηρούμε στη σωστή θερμοκρασία στο ψυγείο. Στο μαγείρεμα είναι πολύ ευκολα,μπορούν να μαγειρευτούν, βραστά, ψητά, τηγανιτά ή σε συνδυασμό τροφίμων. Το ποιο σημαντικό είναι, ότι είναι πολύ φθηνά, αν αναλογιστείς ότι έχουν 1,5 ευρώ το κιλό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα βάλεις στη διατροφή σου.