Πεντανόστιμη κρύα ντοµατόσουπα
Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη κρύα ντοµατόσουπα με ζουμερές και μυρωδάτες ντομάτες.
Υλικά
- 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1.200 γραμ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
- θρυμματισμένo
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένo
- 1 φλ. τρίμματα φέτας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη ρόκα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα το λάδι βασιλικού που θα χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε την κρύα ντοματόσουπα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βασιλικό και τη ρόκα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Τα πολτοποιούμε, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ελαιόλαδο.
Για την κρύα ντοματόσουπα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα πολτοποιούμε με τη ράβδο στο μπλέντερ.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο και το ψωμί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄, μέχρι να κρεμώσει και να πυκνώσει η σούπα.
- Ανακατεύουμε συχνά, να λιώσει το ψωμί.
- Προσοχή: η φωτιά να είναι μέτρια γιατί πιάνει η σούπα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
- Μοιράζουμε τη ντοματόσουπα σε 6 βαθιά πιάτα. Προσθέτουμε τρίμματα φέτας και περιχύνουμε το πράσινο λάδι βασιλικού.
- Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα. Όχι καυτή!
Πηγή: argiro.gr