Κρητικό Μπουρέκι χωρίς φύλλο

Forever Woman

Γρήγορο και οικονομικό.

Κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, παραδοσιακό κρητικό μπουρέκι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό.

Υλικά

  • 6 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες (με μαντολίνο)
  • 6 κολοκύθια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με μαντολίνο)
  • 700 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 300 γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμ
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες.
  • Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
  • Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπουρέκι για μια ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας χρειάζεται λιγότερη ώρα ψησίματος μιας και η επιφάνεια του φαγητού είναι μεγαλύτερη.
  • Το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.

Πηγή: argiro.gr