Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια κρέπα; Κανείς!
Επειδή όμως πλησιάζει καλοκαίρι και όλοι θέλουμε λίγο ή πολύ να προσέξουμε λίγο παραπάνω σου βρήκαμε την ιδανική συνταγή ώστε να μην χρειαστεί να στερηθείς τις αγαπημένες σου κρέπες. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις τις πιο ελαφριές και γευστικές κρέπες και εσύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 100 γραμμάρια βρώμη
- 2 αυγά ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια τους
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα της επιλογής σου
- Μία βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε τη βρώμη μέσα στο μπλέντερ και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη, η υφή της πρέπει να είναι σαν αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στη βρώμη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τέλος το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα για να σχηματίσουμε τη κρέπα μας. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί και μόλις πάρει χρώμα τη γυρίζουμε από την άλλη. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις γεμίζουμε με ό,τι υλικά θέλουμε. Γλυκές ή αλμυρές θα είναι το ίδιο απολαυστικές!